Miért?

Mert (a legtöbben) mi is földlakóknak tartjuk magunkat.

Mert sokaknak annyira ismeretlen a világ ezen része.

Mert sokan segítenének, de nem tudják hogyan.

Mert az igazság nem ideát vagy odaát, hanem itt van valahol közöttünk.

Mert közös a világunk.

Para...

Paraplégia: Az alsó végtagok bénulása, mely leggyakrab- ban a gerincvelő sérülése miatt következhet be. A köztudatban a para-sport okán ismert a PARA kifejezés, amely viszont ugyanúgy a sérülés jellegére utalt anno a Paralimpia megszületésekor, bár egyesek az épekkel "egy" időben párhuzamosan vagyis paralel zajló sport eseményekre fogják az egészet. De hát kinek a pap kinek meg a para...

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ufók

Ufók avagy ki itt a para és ki a normális?

Friss topikok

  • sx525: Üdv! Érdeklődnék, hogy hogyan lehetne felvenni a kapcsolatot a sráccal? Tulajdonképp engem csak az... (2010.09.19. 17:33) Hazai Para-Rally
  • Récsei Árpádné: Ez csodélatos szerkenytyü, csak három hibája van így látszatra. 1 száz év mire nálunk majd kapni l... (2008.06.14. 16:33) Toyota's 'iReal' video
  • Xénia: Az az igazság, hogy szerencsétlen módon mindig lemaradok róla... Valamiféleképpen kellenne valami... (2008.02.13. 12:54) Duna TV: Kerékbetörve

Linkblog

Új valóságshow kerekesszékes modelleket keres

2008.03.09. 09:00 | fillka | Szólj hozzá!

Címkék: média modell kerekesszék

...a BBC mozgássérült modelleket toboroz új tévésorozatához.
A britek hiányzó top modellje című valóságshow nyolc nő versenyét mutatja be és a népszerű Amerika új toppmodellje program forgatókönyvét követi majd.


undefinedA versenyre 18-30 év közötti, fogyatékkal élő hölgyek jelentkezését várják. A kiválasztottak ezután egy apartman házba költöznek a verseny teljes idejére és a lányokat szépségipari szakemberek tanítják majd sminkelésre, modellmozgásra és a szakma más aspektusaira. Emellett a versenyzők különböző helyszíneken fotózási gyakorlaton is részt vesznek majd. A nyertes lehetőséget kap egy fotósorozatra valamelyik híres divatfotográfussal és arcképe valószínűleg az egyik piacvezető női magazin címlapján jelenik majd meg.

A BBC szóvivője szerint ez a program lesz „az első televíziós verseny, amely mozgássérült modelleket foglalkoztat” és a cél, hogy olyan friss arcot találjanak, aki ténylegesen be tud illeszkedni a divatvilágba. A produkciót készítő Love Productions cég igazgatója, Richard McKerrow, így nyilatkozott a programról: „ Arra törekszünk, hogy felbátorítsuk a versenyző hölgyeket és sok ezer más nőt is, akiknek nem feltétlenül kell láthatatlannak maradniuk a divatvilág számára csak azért, mert fogyatékkal élnek. Szeretnénk a szépségről alkotott szűk látókörű nézeteket átformálni.”

A BBC részéről a programot felügyelő Danny Cohen hasonló véleményen van, mikor hozzáteszi:

„A sorozat arra tesz kísérletet, hogy a divatvilág mesterségesen meghúzott határvonalait eltörölje. Remek volna, ha a jövőben egyre több mozgássérült modellt láthatnák a világ divatmagazinjainak a lapjain.”

A program a nyáron kerül majd bemutatásra a BBC hármas csatornáján és a producerek máris nekiálltak olyanokat keresni, akik önmagukat mozgássérülteknek tekintik, de úgy gondolják, minden tulajdonság megvan bennük ahhoz, hogy sikeres modellekké váljanak. Az öt részes sorozat a kiválasztott lányok kalandjait dolgozza fel, akiket a műsor bírái különleges feladatok elé állítják majd, hogy teszteljék a rátermettségüket. A nyertest zsűritagok fogják majd kiválasztani. Az illető modell munkákhoz jut és természetesen az ezzel járó népszerűségben is része lesz.

A készülő programmal együtt működik a BBC mozgássérülteknek szóló weboldala az Ouch, interaktív fórumot nyitva minden olyan problémáról, amelyet a sorozat felvet.

A londoni mozgássérültek egyik legnépszerűbb alapítványa, a Disability Action Islinton szintén együttműködik majd az alkotókkal. Az alapítvány szeretne támogatni minden televízió programot „amely felhívja a figyelmet, azokra – a társadalom által a mozgássérültekre rótt- korlátokra, amelyek meggátolják ezeket az embereket abban, hogy szabadon éljék életüket. Bármi, ami arra tesz kísérletet, hogy megdöntse a mozgássérültséghez kapcsolódó negatív sztereotípiákat és bátorítja a befogadást, az egyértelműen pozitív próbálkozás”.

Németországban, Hannoverben egyébként tavaly ősszel már zajlott egy mozgássérült modellverseny, amely Európa összes országából meghívta a kerekesszékhez kötött szépségeket. A verseny - hasonlóan az angolhoz - az amerikai modellsorozat nyomán készült, de nem televíziós változatban, hanem hagyományos szépségversenyként. A kétszáz jelöltből tíz lány jutott be a versenyzők közé. A lányok zenére koreografált mozdulatokkal mozgatták kerekesszéküket a kifutón és a legszebb estélyi ruhákat vonultatták föl. Nem kértek a sajnálatból. Kőkemény professzionalizmust mutattak és a nyeremények komoly modell szerződéseket és televíziós reklám szerepeket ígértek.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság két olyan ország, ahol a mozgássérültek többé-kevésbé egyenlő lehetőségeket élveznek az egészségesekkel, legalábbis az élet legtöbb területén. Az angol televíziós és közéleti személyiségek között több mozgássérült is van, és reklámokban is többször szerepeltek már kerekesszékes modellek.

Krisztina O'Brien

hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ufok.blog.hu/api/trackback/id/tr4375580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása